Moet iedereen de app hebben gedownload tijdens een groepsgesprek?

Idealiter, ja. Wanneer iedereen de app geïnstalleerd heeft kun je beter zien wie wat zegt. Als iedereen zelf de app heeft geïnstalleerd, is het ook makkelijker voor de sprekers om dichterbij de microfoon te praten. Echter, het staat niet vast hoe Ava het beste werkt voor jou. Ga vooral ook zelf op ontdekking over wat het beste werkt voor jouw specifieke situatie.

Tip: Vind je het lastig om de telefoon steeds vast te houden? Maak dan gebruik van de headset die bij je telefoon is geleverd. De microfoon bevindt dan dicht bij je mond. Eventueel kun alleen het oortje met de microfoon gebruiken.

Om de kwaliteit van de vertaling te vergroten, kun je ook gebruik maken van een externe microfoon. Kijk hiervoor op deze pagina of bekijk het filmpje waarin Pieter een review geeft van twee bluetooth microfoons.