Externe lapel microfoons

Het gebruik van externe lapel microfoons verhoogt de accuratesse van de vertaling. Het dan niet meer nodig om de smartphone in de hand te houden tijdens het spreken.

Wij hebben verschillende microfoons getest, waaronder de de Movo PM10 Deluxe Lavalier microfoon, die ongeveer 15 euro kost. We hebben de microfoons getest met iOS en Android.
Ga je zelf op zoek naar een goede microfoon, kijk dan op de zoekwoorden 'dasspeldmicrofoon', 'lavalier microfoon', 'lapel microfoon'. Let er wel op dat de microfoon die je aanschaft geschikt is voor jouw besturingssoftware (iOS en/of Android).

Bekijk ook het filmpje waarin Pieter een review geeft van twee Bluetooth microfoons. Bij Bluetooth microfoons heb je het voordeel dat je meer bewegingsvrijheid hebt vergeleken met microfoons met draad. De kwaliteit kan wel iets minder zijn vergeleken met een microfoon die met een kabeltje koppelt aan je telefoon.

Heb je een microfoon gevonden die goede resultaten behaalt? Laat het ons weten!