Deelnemers vinden het niet prettig om constant de telefoon dichtbij te moeten houden

Dit kun je oplossen door externe (lapel) microfoons te gebruiken die je makkelijk kunt inpluggen in de telefoon. Je kunt ook de headset van je telefoon gebruiken. De microfoon hangt dan dicht bij je mond. Eventueel kun je alleen het oortje met de microfoon gebruiken.

Wij hebben verschillende microfoons getest, waaronder de de Movo PM10 Deluxe Lavalier microfoon, die ongeveer 15 euro kost. We hebben de microfoons getest met iOS en Android. In dit filmpje geeft Pieter een review van 2 headsets: de Plantronics Explorer 50 en de Samsung HM1300.

Ga je zelf op zoek naar een goede microfoon, kijk dan op de zoekwoorden 'dasspeldmicrofoon', 'lavalier microfoon', 'lapel microfoon'. Let er wel op dat de microfoon die je aanschaft geschikt is voor jouw besturingssoftware (iOS en/of Android).

Heb je een microfoon gevonden die goede resultaten behaalt? Laat het ons weten!