De microfoon dichterbij de mond houden

In stille omgeving werkt het vaak prima om de smartphone op tafel te leggen. Echter, in meer luidruchtige omgevingen is het nodig om de smartphone dichtbij de mond te houden, zodat Ava goed op kan vangen wat er wordt gezegd. Alex doet het hieronder even voor!

Vind je het lastig om de telefoon steeds vast te houden? Maak dan gebruik van de headset die bij je telefoon is geleverd. De microfoon bevindt dan dicht bij je mond. Eventueel kun alleen het oortje met de microfoon gebruiken.

Om de kwaliteit van de vertaling te vergroten, kun je ook gebruik maken van een externe microfoon. Dit kan een microfoon zijn die met een draad gekoppeld is aan je telefoon (lapel microfoon) of een draadloos exemplaar (bluetooth). Kijk hiervoor op deze pagina of bekijk het filmpje waarin Pieter een review geeft van twee bluetooth microfoons.