Ava ondertiteling toevoegen in Zoom

Bekijk ondertiteling direct in jouw Zoom vergadering met Ava Web! De gespreksstarter van Zoom(host) moet hiervoor ook een paar stappen doen.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

💡 Deze functionaliteit werkt alleen met een pro abonnement.

Stream de ondertiteling van Ava direct naar de Zoom meeting. Hiermee kan iedereen in de Zoom meeting de CC knop aanzetten en de ondertiteling van Ava lezen.

Inhoudsopgave

Wat is het verschil met de automatische ondertiteling van Zoom?

• Zoom's automatische ondertiteling geeft enkele regels weer. Met Ava kun je het scherm groot maken, naast het conferentiescherm zetten en terug scrollen

• Ondertiteling van Ava is te corrigeren door de persoon die de ondertiteling streamt. Zo kunnen fouten worden gecorrigeerd

• Er is na afloop een transcript beschikbaar dat je in verschillende formaten kunt downloaden: Als tekst, Word-bestand, Pdf of als .srt bestand. Met deze laatste optie kun je de ondertiteling direct toevoegen aan bijvoorbeeld YouTube

• Ava garandeert de privacy en veiligheid van jouw gegevens. Informatie wordt bijvoorbeeld nooit gebruikt voor marketingdoeleinden.

Stap 1 - Start jouw Zoom vergadering

1. Als jij de Zoom vergadering start, zorg ervoor dat de CC-knop aan staat

Demp het geluid van deelnemers bij binnenkomst en zorg dat het Audio Type zowel de telefoon als computer audio toestaat. Lees via deze link de stap-voor-stap instructie.

Start iemand anders de Zoom vergadering (je bent dan de host)? Overleg dan vooraf met de organisator zodat alles correct geïnstalleerd. Wij adviseren om deze instructies vooraf te sturen om verwarring te voorkomen 👍.

2. Ben je de host? start dan de Zoom vergadering.

Ben je niet de host en is er een wachtruimte, neem dan deel aan de vergadering en wacht tot de Zoom host je binnenlaat.

Stap 2 - Ava uitnodigen voor de Zoom vergadering

1. Open Ava Closed Captions of Ava Web op jouw internet browser.

2. Klik op de optie "Join conference call" (zie hieronder)

3. Plak de Zoom meeting link (bijvoorbeeld https://zoom.us/j/66xxxxxx50) in het venster waar "Paste meeting invitation" staat en klik op de groene Dial-in knop (zie hieronder)

🔐 Als het wachtwoord van de Zoom vergadering beschermd is met een wachtwoord:

Zorg ervoor dat je het Numerieke Wachtwoord gebruikt (Niet het wachtwoord om in te loggen in Zoom).

Als de host geen Numeriek Wachtwoord verstrekt, vind je het in de Informatie van de Meeting zodra je de zoomvergadering binnen gaat. Klik op de (i) in de linker bovenhoek.

Geef het wachtwoord in in het veld Numeric password (6-cijfers). Klik dan op Dial-In om succesvol aan de vergadering deel te nemen.

⚠️ BELANGRIJKE OPMERKING:

• Als er geen numeriek wachtwoord is voor de Zoom dial-in, geef dan hier niet het alfanumerieke wachtwoord in.

• Als er geen numeriek wachtwoord is, maar Ava laat je niet doorgaan zonder een numeriek wachtwoord, typ dan 000000 en klik op Dial-In.

5. Na enkele seconden zie je dat Ava in het gesprek verbonden is als een telefonische deelnemer. De ondertiteling van de Zoom vergadering zullen dan verschijnen in het Ava web applicatie scherm.

⚠️ OPMERKING: Als jij of de host in Zoom de wachtruimte hebben toegestaan, zal je Ava toe moeten staan in de Zoom sessie (als je de dial-in optie gebruikt, verschijnt die als 1510-XXX nummer). Om dit te doen, klik je op de deelnemers, en sta je het Ava dial telefoonnummer toe.

⚠️ OPMERKING: Als Ava web er even over doet om te laden maar je ziet dat de telefonische participant succesvol is toegevoegd, laat dan iemand spreken. Ava zou dan ondertiteling moeten maken.

Als je nog steeds geen ondertiteling ziet in Ava Web, zorg er dan voor dat de host de juiste configuratie heeft voor "Audiotype" en "Mute Participants Upon Entry". Klik hier voor onze Zoom-configuratiechecklist.

Stap 3 - Ava ondertiteling naar de Zoom vergadering sturen

1. Zodra je inbelt in Zoom, zie je een automatische balk in Ava Web waar de ondertiteling in weergegeven wordt. Geef het API Token in in dit tekst venster. Lees hier waar je het Zoom API token vindt.

💡 OPMERKING: Als iemand zijn API token met jouw deelt, zorg ervoor dat je alleen de link kopieert en geen spaties aan het eind. Met spaties werkt het API token niet!

Shows where to paste the API token in the Ava Web application.

2. Goed gedaan! Ava laat je weten ( in de rechter bovenhoek van het scherm) zodra de verbinding tussen Ava en Zoom succesvol is opgezet. Kort daarna zal je de live ondertiteling direct in Zoom zien! 🙌🏽

💡 TIP: Als je bovenstaande stappen niet direct kunt doen, dan kun je dit op ieder ogenblik tijdens de vergadering doen. Klik op Broadcast to Zoom in het menu aan de linker kant.

💡 NOOT: Zorg ervoor dat Ava Web gedurende de hele Zoom vergadering aan staat.

🛠 Probleemoplossing Zoom ondertiteling

▶️ Ondervind je problemen met Zoom? Start de Zoom sessie dan opnieuw en log uit op Ava Closed Captions / Ava Web ◀️

Ervaar je problemen met Zoom ondertiteling? Lees dan deze tips.