Online colleges ondertitelen met Ava Web

Met de webapplicatie van Ava kun je makkelijk online hoorcolleges/colleges/lessen ondertitelen met iedere video conferentie software.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Belangrijk: Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor Ava gebruikers met een Ava Campus, Ava Pro of Ava Welcome abonnement. Lees meer over de verschillende abonnementen in dit artikel.

Ondertiteling activeren

Stap 1 - Start een gesprek in de Ava Web applicatie

Open de Ava Web applicatie op jouw computer en log in met jouw Ava Account.

Inloggen hoef je maar eenmaal te doen.

Tik jouw naam in achter de & en kies "Sign in"

Er opent een nieuw scherm

Stap 2 - Tik op "Start Captions now"

Stap 3 - Anderen uitnodigen deel te nemen aan jouw gesprek

Nodig de leraar en/of studenten uit om deel te nemen aan de sessie door op de  "+ Invite Participant" knop rechts boven te tikken.

Er wordt een link naar het klembord gekopieerd die kan worden gedeeld in jouw conferentie software, chat functionaliteit, groepsberichtentool of e-mail.

Plak de gedeelde link met je rechter muisknop in een nieuw venster om naar de Ava web applicatie te gaan.

Instellingen (zie plaatjes hieronder)

De microfoon aanzetten

Deelnemers moeten hun microfoon activeren als ze willen spreken. De microfoon wordt blauw wanneer deze actief is. Schakel de microfoon uit na het spreken om echo te voorkomen.

Het toetsenbord activeren

Ondertiteling kan ook worden gemaakt met het toetsenbord. Deze functie is vooral handig voor non-verbale Ava-gebruikers. Als het toetsenbord actief is, wordt het blauw.

Beëindig het Ava-gesprek

Tik op de rode knop met de X om het gesprek te beëindigen.

Stap 4 — Open een video conferentie programma in een nieuw venster.

Je hebt 2 browser vensters open, één voor de Ava web applicatie en de ander voor het video conferentie programma.

Expert tips voor een betere ervaring

💡 We raden aan om iedere deelnemer een externe microfoon te laten gebruiken zoals een headset of earbuds (zie hieronder). Zo heb je geen last van echo en krijg je de beste kwaliteit van audio en ondertiteling.

💡 Klik op het blauwe toetsenbord icoon aan de rechter kant om te typen wat je wilt zeggen. Deze functionaliteit is speciaal voor gebruikers die hun stem niet willen/kunnen gebruiken.

💡 Pas de instellingen van jouw scherm, zoals lettergrootte, dark mode. Tik op de streepjes bovenaan (ook wel bekend als het hamburger icoon), linksboven in het scherm.

💡 Stuur de ondertiteling naar Zoom - Als je een online college volgt, kun je de ondertiteling rechtstreeks naar Zoom sturen.

💡Voeg de Scribe Service toe voor een 98% accurate ondertiteling. De Ava Scribe Service is de ondertiteling van Ava die in real-time wordt gecorrigeerd door een professional. Ava Scribe komt binnenkort in Nederland beschikbaar.

ℹ️ Lees meer over Ava Scribe in dit artikel → 📘Ontdek Ava Scribe

Voor en Nadelen van Ava Web ondertiteling

Voordelen

• Betere kwaliteit van de vertaling - Omdat Ava web het geluid van de sprekers rechtstreeks van hun apparaat oppakt, is de nauwkeurigheid hoog

• Eenvoudig in gebruik Ava Web sessies zijn makkelijk te starten en delen met deelnemers.

• Kleur gecodeerde namen - Ava kan onderscheiden wie wat zegt

• De grootte en plaats van het conferentiescherm en ondertitelingsscherm kan worden aangepast op de manier zoals je dit prettig vindt. Bijvoorbeeld als boventiteling, ondertiteling of naast het conferentiescherm.

• Meer visuele opties - Ava Web heeft meer kleur thema's  de lettergrootte kan worden aangepast.

• Vertaling naar een vreemde taal - meer dan 15 talen

• Tekst correctie - De tekst kan eenvoudig door iedereen in het gesprek gecorrigeerd worden.

• Zelflerend Ava leert van fouten en wordt steeds slimmer

• Opslaan van transcripten - Sla de tekst op, bewerk en deel het eenvoudig.

Nadelen

• Iedere spreker die verbonden is met de Web app moet zijn microfoon aanzetten als hij spreekt en uitzetten als er niet wordt gesproken, om echo te voorkomen. Dit geldt ook voor de conferentietool die je gebruikt.

• Twee vensters tegelijk open. Eén voor het conferentie programma en één voor Ava Web.

Last update: 18-10-2020