Hoe ondertitel je met Ava een gesprek met jou en iemand anders?

Gebruik Ava op een smartphone of laptop voor alle 1-op-1 gesprekken om te ondertitelen wat de ander zegt.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Voor 1-op-1 gesprekken

Heb je een gesprek met 1 persoon? Gebruik Ava dan op je telefoon of laptop om te zien wat de ander zegt!

Met jouw smartphone

Dit werkt voor gesprekken waarbij je de microfoon op max. 30 cm. van de spreker houdt. Open Ava en start een gesprek zoals je altijd doet. (Weet je niet hoe dit gaat, kijk dan de handleiding om te starten!)

โ€‹

Je kunt Ava gebruiken zoals Pieter en Stefanie in onderstaande video demonstreren, of aan een bureau dicht bij elkaar gaan zitten.
โ€‹

Een laptop en smartphone samen gebruiken

Als je niet dicht bij elkaar kan komen vanwege social distancing (of gewoon verder dan 30 centimeter van elkaar zit) kun je je smartphone als de microfoon gebruiken en de ondertiteling direct op jouw laptop lezen! Je kunt ook een externe microfoon gebruiken (met een lange kabel of Bluetooth) of anderen uitnodigen om op hun eigen apparaat de ondertiteling te lezen.
โ€‹

1. Tik op de microfoon om een gesprek te starten. Hij wordt blauw.

2. Ga naar Ava Web en toets jouw eigen Ava naam in.

3. Klik op "Join Room"

4. Zorg ervoor dat de microfoon๐ŸŽ™ aan staat (hij is blauw). Let op! laat het geluid via OF de smartphone OF via de webapplicatie lopen om echo te voorkomen.

Lees de Ava ondertiteling op het grote scherm!

โ€‹

Voor vergaderingen met meer mensen

Voor vergaderingen met meer mensen, raden we aan om ieder Ava vanaf zijn eigen apparaat te gebruiken. Op deze manier zie je wie wat zegt. Ze kunnen de app downloaden of jouw magische link gebruiken.

Vanaf jouw smartphone

Om een groepsgesprek te starten vanaf jouw smartphone, raadpleeg je deze handleiding.

Vanaf jouw computer / laptop

1. Open Ava Web

2. Klik op "๐ŸŽ™ Start Captions Now" (alleen beschikbaar in de Pro versie)

3. Klik op "+ Invite Participant." Er wordt een link gekopieerd.

4. Stuur deze ๐Ÿ”— link naar de mensen die je wilt laten deelnemen. Bijvoorbeeld per mail of in de chat van een online gesprek. Anderen openen deze link met hun ๐Ÿ“ฑ smartphone of op ๐Ÿ–ฅ Ava Web!
โ€‹
โ—๏ธ Zorg ervoor dat iedereen maximaal 30 centimeter van zijn/haar microfoon spreekt. Koppel eventueel een extra headset aan (met kabel of Bluetooth). Dit voorkomt echo (en een dubbele vertaling).
โ€‹
Veel plezier met de ondertiteling! ๐ŸคŸ