Abonnementen: welk abonnement past bij jou? En hoe kun je upgraden?

Informatie over abonnementen voor consumenten. Bekijk de abonnementen voor professionals en organisaties onderaan deze pagina.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

In deze handleiding

Ava Free (100% gratis abonnement)

Ava Community (betaald abonnement voor individuen)

Uitleg Ava prijsmodel

Ava's missie is om toegankelijk voor iedereen mogelijk te maken. Daarom is er een mogelijkheid om Ava altijd gratis te gebruiken. De functionaliteiten die kosten met zich meebrengen zijn ondergebracht in de betaalde abonnementen.

Het abonnement kun je op alle apparaten zetten: smartphone, tablet, laptop en computer. Vanwege de veiligheid kun je je abonnement maar op één apparaat tegelijk gebruiken.

Welk abonnement past bij jou?

• Kies of je een persoon, organisatie of locatie bent

• Het systeem laat de opties zien en de functionaliteiten die in het abonnement zijn opgenomen

De abonnementen op een rijtje

Ava Free: Onbeperkt Ava gebruiken met Basis kwaliteit ondertiteling.

• Dit abonnement is geschikt als je Ava af en toe gebruikt, voor korte gesprekken. Als je deelneemt en een abonnement aanmaakt, is dit het gratis abonnement.

✓ Net als dat je gebeld wordt voor een telefoongesprek, is bij het deelnemen aan een gesprek op Ava waarvoor je wordt uitgenodigd door een ander, de ondertiteling voor jou onbeperkt gratis.
✓ Met Ava Free maak je 100% gratis gebruik van Ava. Je krijgt onbeperkte basiskwaliteit ondertiteling.
✓ Geen beperking op groepsgrootte of aantal aangesloten apparaten
✓ Tekst naar spraak: Ava leest voor wat je getypt hebt voor een stem in het gesprek
als je je sten niet kunt of wilt gebruiken
✓ Sla gesprekken op om terug te lezen, corrigeren of delen

Op deze manier zorgen we ervoor dat Ava Free voor iedereen onbeperkt toegankelijk en betaalbaar is.

Ava Community: Meer functionaliteiten

• Onbeperkte Basis kwaliteit ondertiteling én 3 uur Premium ondertiteling

• Na 40 minuten start je het gesprek opnieuw. Dit is nodig om te voorkomen dat het systeem langzamer gaat werken. één tik start je weer een nieuw gesprek.

• ✅ Beter ondertitelingskwaliteit (90-95%), gebruik van een microfoon wordt aangeraden.

• 🌎 Ondertitel & vertaal in 16 talen (lees hoe je gesprekken vertaalt met Ava)

• Start eenvoudig een 30 dagen proefabonnement van het Premium abonnement.

• Daarna wordt gevraagd een abonnement in de AppStore/Google PlayStore aan te schaffen voor €14,99 per maand. Het abonnement loopt geheel via de AppStore / Google PlayStore. Heb je vragen over een betaling, dan kun je bij jouw AppStore terecht.

• Ava Community mag van het Zorginstituut vergoed worden door de zorgverzekeraars. Lees meer hierover in dit artikel.

Upgraden naar Ava Community:

• Open Ava

• Tik linksboven op je foto/het poppetje

• Tik op Premium ondertitels

• Kies Probeer 1 maand gratis. Je wordt nu naar de AppStore / Google PlayStore geleid waar je je abonnement kunt bevestigen

• Bevestig je abonnement en kies de betalingswijze

• Je krijgt een maand gratis. Daarna wordt het abonnementsgeld automatisch iedere maand afgeschreven.

• Als je besluit niet door te gaan met het betaalde abonnement, dan je kun je tot een dag voor de verloopdatum het abonnement stoppen. Je kunt Ava dan blijven gebruiken in het gratis abonnement.

Ava Pro: Voor professioneel gebruik in het onderwijs en voor organisaties

Met dit abonnement heb je meer mogelijkheden zoals:

• 💙Geen sessie limieten

• 🥇Beste kwaliteit ondertiteling (+95%)

• 🚀Leg een woordenboek aan: termen, namen, vakjargon... (lees meer)

• 💻 Neem deel via je computer, of toon je scherm op elk scherm met Ava Web (lees meer)

• ✍️ Verzoek Live, professionele CART service met Ava Scribe voor 99% accurate transcriptie (tegen extra betaling!) (meer informatie). Let op! In Nederland worden momenteel Scribes opgeleid om dit te kunnen doen. Scribe is op afstand in te zetten door een Scribe aan te roepen in de app. De beschikbaarheid zal in de komende periode worden uitgebreid.

• 🦸‍♂️ Een Advocacy team die je begeleidt om jouw organisatie of school toegankelijk te maken.

• Een team woordenboek dat je aan kunt leggen om zo Ava vaktermen, jargon etc. te leren. Bij een Pro abonnement wordt met de organisatie een verwerkersovereenkomst gesloten met daarin de afspraken rondom privacy en veiligheid. Daarnaast onderscheidt dit abonnement zich door meer service (waaronder een eigen account manager en training voor de gebruikers)

• Betaling op factuur.

• Training van de gebruiker en collega's

• Een eigen accountmanager, snellere en persoonlijke service bij vragen

Wil je precies weten welke functionaliteiten in de abonnementen zitten? Kijk dan op de prijspagina op de website

Upgraden naar Ava Pro

• Neem contact op met Ava Nederland via support@ava.me

• Om een licentie te kunnen aanmaken zijn de factuurgegevens, werk/school e-mail en naam van de gebruiker, de duur van het abonnement, contactpersoon bij de organisatie en factuurgegevens nodig.