Waar vind ik de Zoom API token om Ava ondertiteling te integreren?

Lees de ondertiteling in het Zoom-videovenster zonder verbinden. De organisator van de Zoom-vergadering moet hiervoor enkele stappen doen.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Update September 2020: Op dit moment werken we samen met Zoom aan een oplossing voor enkele onregelmatigheden in de ondertiteling. Wij waarderen je geduld.

▢️ Ondervind je problemen met Zoom? Start de vergadering dan opnieuw en log uit op Ava Web. Log daarna opnieuw in. ◀️

Belangrijk: Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor gebruikers met een Ava Campus of Ava Pro abonnement. Lees meer over deze abonnementen in dit artikel.

Dit artikel legt uit hoe je de het Zoom API token kunt vinden en instellen. Voor een complete instructie hoe je Ava kunt integreren in Zoom, bekijk je dit artikel.

Als je het gesprek start (jij bent dan de host)

1. Zorg ervoor dat de functionaliteit Closed Caption (CC) is ingeschakeld. Lees hoe je dit doet onderaan dit artikel.

2. Klik in Zoom, op Closed Caption (CC) onderaan in het tabblad "Copy the API token".

Ben je niet de host (gespreksstarter) van de Zoom vergadering?

Methode 1: De host kopieert het API token en stuurt het via de chat aan jou

1. Vraag de host om de instructies van de vorige alinea te volgen.

2. De host kopieert het API token. Deze kan nu geplakt worden met de rechter muisknop > plakken of Ctrl+V. Deze link kun je delen via bijvoorbeeld de chat van de Zoom vergadering of via e-mail. πŸ‘

3. Ga nu terug naar Ava Web, en kopieer en plak de link in het betreffende venster en tik op de blauwe connect knop.

πŸ’‘ Noot: Als iemand het API token met je deelt, zorg er dan voor dat je alleen de link kopieert en niet de spaties aan het einde. Met spaties werkt het API token niet!
​

Shows where to paste the API token in the Ava Web application.

Methode 2: Jij wordt aangewezen on Closed Captions te typen

dit maakt het aanzienlijk eenvoudiger voor de host.

1a. Vraag de host om over jouw video te gaan met de muis waar jouw video is. Een knop met drie puntjes verschijnt. Laat op deze drie puntjes klikken en dan op Assign to type Closed Caption.

1b. Je kunt ook Closed Caption toewijzen door op Participants te tikken > over de persoon te bewegen die je wilt ondertitelen > More > Assign to type Closed Caption
​

2. Je ziet nu"CC" naast jouw naam en een bericht dat de functie om Closed Captions te typen aan jou is toegewezen.

3. Klik nu op "Closed Caption". Je ziet een scherm oppoppen met ondertitels. Klik op Y "Use a 3rd party CC service. " Dit kopieert het API token. πŸ‘

​

4. Ga terug naar Ava Web, plak het API token met de rechter muisknop > plakken of Ctrl+V in het tekstvak en klik op de blauwe connect knop.

Shows where to paste the API token in the Ava Web application.

Zoom Configuratie Check List (eenmalig)

πŸ’‘ Noot: Dit moet worden gedaan door de persoon die de Zoom vergadering start (de host).

1. Log met jouw Zoom account in op het Zoom Web Portal (website). Je komt du direct in op jouw Profiel pagina.

2. Aan de linkerkant van het scherm, onder het kopje Personal, Klik je op section, click on Settings (instellingen)

3. Ga nu naar het tabblad Meeting in het midden van de pagina, en zorg ervoor dat de volgende instellingen correct zijn:

βœ… Closed Captioning: omlaag tot je Closed Captioning ziet (or zoek "Closed Captioning" Met Control + F).

Schuif het palletje naar rechts om toe te staan (ON)

βœ… Demp Deelnemers voor deelname: Scroll omlaag tot je Mute participants upon entry ziet (of zoek naar "Mute participants upon entry" met Control + F or Control).

Zet het palletje naar rechts om uit te zetten (OFF)

βœ… Audio Type: scroll down until you see Audio Type (or search "Audio Type" using Command + F or Control + F).

Zorg ervoor dat Telephone and Computer Audio aan staat

4. Nadat je bovenstaande stappen hebt gedaan, start je jouw vergadering in de Zoom app. Wil je weten hoe je Ava in Zoom kan integreren, klik dan hier.

Last updated 18-10-2020