Corrigeren van de tekst en woordenboek

Maakte Ava een fout? Verwijder of wijzig het woord door erop te tikken. Ava leert hiervan en wordt steeds slimmer!

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je kunt de tekst in Ava corrigeren. Als je dit in een groepsgesprek doet, is de wijziging zichtbaar voor iedereen. Ava leert van de correcties.

Inhoudsopgave

Corrigeren

1. Tik lang op een woord

2. De opties wijzigen, praten, markeer en verwijder verschijnen

3. Kies wat je wilt doen

Woordenboek (vocabulaire trainer, pro functie)

Ava leert van correcties zodat ze steeds beter gaat ondertitelen.

Heb je een pro abonnement? Dan heb je de beschikking tot een persoonlijk woordenboek (vocabulaire trainer). Aan het eind van een gesprek kun je de gecorrigeerde woorden hieraan toevoegen. Als je vanuit een gesprek de woorden toevoegt, zal Ava het woord sneller leren.

Woorden trainen op smartphone of tablet (pro functie)

Je kunt ook woorden zoals termen, namen etc. toevoegen.

• Open Ava

• Tik op het wieltje rechtsboven (instellingen) > vocabulaire trainer

• Voeg de woorden toe

• Heb je een accent? Overweeg dan de woorden een paar keer uit te spreken en te corrigeren.

Woorden trainen op laptop of computer (pro functie)

Als je Ava op de computer gebruikt, kun je eenvoudig corrigeren door met je muis op het woord te gaan staan en te corrigeren. Aan het eind van het gesprek vraagt Ava of de woorden moeten worden toegevoegd.

Woorden trainen doe je als volgt:

• Start Ava en stop direct het gesprek

• Tik links op Account settings

• Kies de tab General

• Kies Vocabulary Boost

Nu kun je woorden toevoegen.

🚨Hoe meer je corrigeert, des te meer Ava leert, ze wordt zo steeds accurater.

Correcties voor iedereen zichtbaar in groepsgesprek

Neem je deel aan een groepsgesprek? Dan kan iedereen in de groep correcties maken. De correcties zijn in real-time zichtbaar voor alle deelnemers!

Tips

• Wijs in een groepsgesprek één persoon die de correcties aanbrengt.

• Bereid een gesprek voor door de woorden alvast toe te voegen

• Correcties aanbrengen gaat het handigst als je deelneemt via je laptop of computer. Eventueel kun je een (bluetooth) toetsenbord aan een smartphone of laptop koppelen om sneller te typen.

• Met de optie 'praten' kun je tekst selecteren en op laten lezen. Dit is handig als je jouw stem niet gebruikt.