Welkom Bij Ava 💙

Met Ava heb je real-time ondertiteling bij elke situatie!

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Welkom bij de Ava familie!

Bedankt voor het gebruik van Ava! Je kunt Ava in veel verschillende situaties gebruiken. Kijk hoe dit hulpmiddel het beste bij je past. Ieder gehoorverlies is anders, datzelfde geldt voor de combinatie van hulpmiddelen om jou het beste gesprekken te laten volgen.

Snel naar

Wat is Ava?

Ava ondertitelt wie wat zegt. Dit kan op smartphone, tablet, laptop of computer, allemaal met één account.

Wat maakt Ava anders dan andere spraak-naar-tekst apps?

Ava is gemaakt voor en door doven en slechthorenden. Op basis van feedback van de gebruikers zijn en worden de nieuwe functies in Ava ontwikkeld.

Groepsgesprekken 👪 👪

Ava kan onderscheiden wie wat zegt. Dit kan automatisch en met één apparaat, maar ook door een gesprek met elkaar op te zetten. Het maken van een 'chat' heeft als voordeel dat Ava de microfoon van elke spreker apart gebruikt om de spraak op te vangen. Het is niet nodig om de app te downloaden of aan te melden om deel te nemen aan een gesprek.

Nieuw: Automatisch stemonderscheid

🆕 : Ava heeft een nieuwe functionaliteit uitgebracht waarmee automatisch stemen onderscheiden kunnen worden. Daardoor kun je zelf het groepsgesprek opzetten zonder anderen iets te vragen. Dit is een volgende stap in volledige autonomie.

Deze functie wordt de komende tijd geoptimaliseerd. De functie is momenteel alleen met premium ondertiteling (betaalde abonnementen) en op aanvraag beschikbaar. Wil je het uitproberen? Stuur dan een mailtje naar support@ava.me

Werkt met vrijwel alle microfoons

Spraak-naar-tekst werkt het beste als het geluid zo goed mogelijk kan worden opgevangen door de smartphone, tablet, laptop of computer. We raden daarom aan om een extra microfoon te gebruiken. Wist je dat ook de oortjes van je smartphone als microfoon kunnen dienen? We hebben Ava zo gebouwd dat het werkt met vrijwel alle microfoons.

Wil je weten welke microfoon het beste geschikt is voor jou? Lees dan deze informatie.

Typen en oplezen

Met Ava kun je ook terug communiceren als je niet goed kunt spreken. Alleen lezen zonder dat je zelf kunt terug communiceren maakt je immers geen gelijkwaardige gesprekspartner. Daarom heeft Ava de functie om te typen en oplezen.

Corrigeerbaar door iedereen in het gesprek of door een professional

Niets is zo vervelend als er een beschamende fout wordt gemaakt door de automatische spraakherkenning. Omdat Ava een robot is, kan het zijn dat zij de tekst niet goed verstaat. Bijvoorbeeld als de internetverbinding slecht is, de spreker een accent heeft, een onlogische zin uitspreekt of een fout maakt. Of de spraak niet goed door Ava kan worden opgevangen doordat de spreker te ver van de microfoon zit.

Met Ava kan iedereen in het gesprek de ondertiteling aanpassen. Tik op het woord, en corrigeer het.

Ava Scribe

Ava biedt ook Ava Scribe: een speciaal opgeleide professional die je kunt boeken in het systeem en die zich op het afgesproken tijdstip bij jouw sessie voegt om de correcties in de tekst aan te brengen.

NB: In Nederland, België en Duitsland wordt deze functie uitgerold zodra de financiering door de overheid geregeld is.

Terug scrollen

Waar bij veel apps de tekst snel verdwijnt, kun je het gesprek met Ava terug scrollen. Dus als je, om welke reden dan ook, een stukje van het gesprek mist, kun je het altijd terug lezen.

Transcripten

De tekst van het gesprek kun je opslaan. Het bestand kun je downloaden als tekstbestand, Word bestand, of als .srt bestand. Een .srt bestand bevat tijdsaanduidingen. Daarmee kun je het direct in een video plakken

Vertaling

Ava kan vertalen naar een andere taal. Deze functie is beschikbaar in de betaalde abonnementen.

Ava Closed Captions en Ava Web voor gebruik op computer en laptop

Ondertitel online meetings, video, podcasts en meer!

Voor computer en laptop kun je gebruik maken van Ava Closed Captions. Dit programma zet een ondertitelingsbox over het scherm. Het geluid wordt dan direct vanuit het apparaat opgevangen. De webversie is te vinden via web.ava.me.

Je kunt op Ava Closed Captions en Ava Web op dezelfde manier inloggen als op jouw mobiele telefoon.

Wat kost Ava?

Prijzen en abonnementen

💻 Lees meer over onze abonnenten in dit artikel of op onze website www.ava.me/pricing

Ava heeft een 100% gratis abonnement. Functies waar wij extra kosten voor betalen zijn in de betaalde abonnementen ondergebracht. Ava heeft de abonnementen ingedeeld naar gebruik: Gratis voor beperkt gebruik, Ava Community voor dagelijks gebruik en Pro plannen voor professioneel gebruik. De kosten zijn gebaseerd op het geschatte verbruik en het aantal deelnemers. Bij een werkoverleg bijvoorbeeld, waarin je verbindt met jouw collega's, betaal alleen jij als de persoon die het gesprek start. Alle deelnemers nemen dan gratis deel aan jouw gesprek. Zo is het geen drempel om met elkaar te verbinden.

Soms vergoed

Ava wordt in sommige gevallen vergoed door de zorgverzekeraar. Neem hiervoor contact op met jouw zorgverzekeraar. Vaak is een verwijzing van bijvoorbeeld een audioloog nodig. Als de zorgverzekeraar een digitale aanvraag wil met offerte van Ava, kun je contact opnemen met support@ava.me

Situaties waarin je Ava kunt gebruiken

Lees hoe je Ava gebruikt - deze handleiding legt je uit hoe je Ava gebruikt!

Gebruik Ava in elke situatie!

Ava kan worden gebruikt voor spontane gesprekjes zoals met collega's of op straat (Ava is masker-vriendelijk 😷) en zelfs virtueel! Ava kan ook gebruikt worden voor conference calls voor zakelijke vergaderingen 🧑‍💻, afstandsonderwijs 📚, online consulten bij de dokter 🩺, en veel meer!

Klik op elke mogelijkheid hieronder om te lezen hoe je de situatie met Ava toegankelijk maakt:

Afhankelijk van de situatie of locatie, kan een uitgebreidere installatie nodig zijn. Daar helpen we je graag bij!

Ons team van ervaringsdeskundigen staan voor je klaar om je te helpen, om samen te kijken hoe Ava het beste kan worden ingezet op jouw school of werk, advies over hoe je Ava vergoed kunt krijgen, of bijvoorbeeld hoe je als evenementenorganisator jouw evenement inclusief maakt voor mensen me gehoorverlies.

Stuur ons gerust een e-mail via support@ava.me voor vragen en advies!

De sky is the limit. Niemand anders dan jij kan deze kansen voor betere communicatie realiseren! Toegankelijkheid is een mensenrecht!

Leer stap-voor-stap hoe je Ava gebruikt

1. Leer hoe je Ava één op één gebruikt

2. Leer hoe je Ava gebruikt

Met deze handleiding leer je hoe je Ava gebruikt op jouw mobiele telefoon of tablet

• In deze handleiding lees je hoe je Ava op jouw computer of laptop kunt gebruiken

Vragen

Support bij gebruik van de app

Heb je een vraag of feedback? Stuur dan een mailtje naar support@ava.me

Salesteam voor een demo / aanschaf van de app voor jouw organisatie

Wil je weten hoe je Ava kunt aanschaffen? Neem dan contact op met het salesteam. Via onderstaande knop kun je een meeting boeken. Of mail naar hello@ava.me

Ook wij vragen na een gesprek om jouw feedback. Dit doen wij om te kijken of we je ergens mee kunnen helpen, en om eventuele problemen, bijvoorbeeld bij een bepaald type apparaat, sneller te kunnen detecteren en oplossen.

Ervaar de ondersteuning van ondertiteling! 🤟