Lees wat iemand zegt (1-op-1)

Leer hoe je Ava gebruikt in face-to-face gesprekken.

Inhoudsopgave

Hoe krijg ik ondertiteling?

1. Open Ava

2. Zorg ervoor dat de microfoon van de smartphone/tablet (aan de onderkant) naar de spreker gericht is.

3. Houd de telefoon op minder dan 30 cm van de spreker, zodat Ava de stem kan "horen." Je kunt het scherm draaien en kantelen, Ava roteert mee.

Meer mensen in het gesprek? Lees in deze handleiding alles over groepsgesprekken.

Wat betekenen de icoontjes?

Lees in deze handleiding wat de verschillende icoontjes betekenen.

🎙Gebruik een microfoon.

Wij raden aan een externe microfoon te gebruiken. Zo wordt de spraak beter opgevangen en werkt Ava beter. 📖 Lees meer

📴 Zorg voor een goede internetverbinding.

Heb je geen goede Wi-Fi of dataverbinding tot je beschikking, gebruik Ava dan in het Offline Modus.

⌨️ Antwoord met het toetsenbord.

Wil je je stem niet gebruiken maar toch een gesprek kunnen voeren? In Ava kun je typen en jouw tekst laten uitspreken door Ava! Bij een groepsgesprek verschijnt de tekst direct in het gesprek. Zo heb je niemand nodig om te vertalen wat jij wil zeggen.

Corrigeer fouten

Iedereen in een gesprek kan verkeerd gespelde woorden corrigeren door op het woord te tikken en "Wijzig" of "Verwijder te kiezen. Ava leert van deze fouten! Gebruik je Ava op een computer? Dan kun je eenvoudig de tekst aanklikken en correcties aanbrengen. Je kunt natuurlijk ook afspreken dat iemand in het gesprek dit doet. Alle deelnemers kunnen corrigeren.

👯‍♀️Lees wie wat zegt (groepsgesprekken)

Lees hier hoe Ava de stemmen van de sprekers kan onderscheiden

Wat betekenen de verschillende kleuren microfoons?

• Blauw: microfoon AAN

• Grijs: microfoon UIT

• Grijs met Blauw: Offline Modus

• Groen: Scribe ondertiteling

• Oranje: Ava kan je niet goed "horen

Microfoon probleemoplosser geeft aanwijzingen (iOS)

• Tik op je foto > Instellingen

• Kies "Microfoon probleemoplosser" en zet deze aan

• Ava geeft je nu aanwijzingen als je bijvoorbeeld te ver van de smartphone bent

Tips voor een betere vertaling