Ava in werksituaties

Stap-voor-stap uitleg om je werksituatie 100% toegankelijk te maken

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Bekijk onderstaande hoe Ava in een werkoverleg wordt gebruikt, inclusief conference call. In deze video zie je hoe Ava wordt gebruikt op de mobiele telefoon, tablet en via de web applicatie op de laptop. Zorg ervoor dat de sprekers dicht bij hun telefoon spreken, of gebruik maken van hun headset of een externe microfoon.

Ava succesvol op het werk gebruiken

1. Leer hoe Ava werkt

2. Probeer het met collega's. Bouw het aantal deelnemers op

3. Maak het officieel: vraag je manager te helpen om Ava te introduceren

4. Andere situaties op het werk: sollicitatiegesprek, video conference calls

1. Leer hoe Ava werkt

Leer eerst de basis voor je Ava introduceert. Raak vertrouwd met de app:

• Gebruik Ava 1-op-1

• Gebruik Ava in een groep

2. Probeer Ava met collega's

Probeer het eerst met 1 collega die je goed kent:

Dit kan iemand die je goed kent of die je vaak gedag zegt. Of iemand die interesse heeft in techniek, die je ook kan helpen als het niet lukt.

1. Ondertitel Ava om te lezen wat je collega zegt. Houd de onderkant van de smartphone maximaal 30 cm. van zijn / haar mond. Lees nu wat hij/zij zegt.

2. Nodig je collega uit om Ava te downloaden om een groepsgesprek te proberen. Je kunt een uitnodiging sturen via de app of e-mail met Share of vragen of ze je toevoegen door jouw Ava naam te delen.

Ging het goed? Met twee aan boord wordt het makkelijker! Gebruik deze eerste ervaring door te vragen of hij/zij wil helpen Ava bij de rest van het team te introduceren. Start eerst in een kleine groep voor je in een grote groep aan de slag gaat.

Probeer nu Ava met een paar collega's

Kies een informele situatie als een koffiepauze, lunch voor een kleine vergadering met samen Ava. Zo kunnen je collega's vertrouwd raken met Ava.

Wil iemand niet? Dat ligt niet aan jou. Het kan ook zijn dat iemand een te oude telefoon heeft, geen geheugen etc. Heb je 3/4 van de deelnemers mee is dat ook een vooruitgang! Verwacht niet meteen dat het direct 100% goed loopt.

3. Vraag je manager om Ava te introduceren en maak afspraken

Overleg met je manager hoe jullie Ava kunnen gebruiken. Het is belangrijk dat jij bij het werkt betrokken wordt. Laat zien hoe Ava jou en het team helpt om makkelijker te communiceren.

Een gesprek van een kwartier met je manager is genoeg:

1. Laat zien hoe Ava jou helpt

2. Vraag of de rest van het team en collega's geïnformeerd kunnen worden. Maak er een teamactiviteit van om zoveel mogelijk uit Ava te halen.

Vraag eventueel de collega waarmee je Ava al hebt geoefend bij het gesprek met jouw manager.

Wil je tips van ons, of vind je het fijn als iemand van Ava meer uitleg geeft, neem dan contact met ons op in de app of via support@ava.me

Welke vragen kan jouw manager hebben?

• Wat kost Ava? Gratis voor 5 uur per maand voor iedere gebruiker. Voor onbeperkt ondertitelen raden we een Ava Professional abonnement aan voor onbeperkt ondertitelen. Met dit abonnement kun je in grotere groepen ondertitelen, de webapplicatie gebruiken, gebruik maken van de vertaalfunctie. Bovendien zijn de privacy en veiligheid gegarandeerd zoals dit geldt voor bedrijven en organisaties.

• Hoe veilig en privé is Ava? Veiligheid en privacy zijn onze nummer 1 prioriteit. Ava slaat geen transcripten op. Data die als ondertiteling terug komen van de server worden opgeslagen op jouw apparaat als jij er toestemming voor hebt gegeven. Vanaf dat moment ben jij verantwoordelijk voor het transcript. De gegevens die terug gekomen zijn worden direct in hele kleine stukjes opgeknipt (zo groot als klanken). Hierdoor zijn ze anoniem, en kan er niet achterhaald worden van wie dit was.  De tekst kan nooit gebruikt worden als enig bewijs.  Top banken & Fortune 500 bedrijven gebruiken Ava.

4. Andere situaties op het werk

1 op 1 met cliënten, anderen of voor sollicitatiegesprekken.
Een belangrijke vergadering met een cliënt? een sollicitatiegesprek? Een koffiemomentje met een collega? Gebruik Ava 1-op-1.

Trainingen. Heeft een dove collega een training nodig?

• Gebruik 1 telefoon tussen jullie tijdens de training

• Of nodig hem uit in de app. Een groepsgesprek communiceert makkelijker en sneller.

Grote vergaderingen / conferentie / presentatie
Als er geen (schrijf) tolk aanwezig kan zijn (dit zou de ideale situatie zijn), kun je Ava als volgt gebruiken voor live ondertiteling:

1. Bij een bijeenkomst in een vergaderruimte (amfitheater, grote conferentiezaal) Als de ruimte een audiosysteem heeft, (er zijn dan speakers en een mengpaneel), kun je Ava met een professionele licentie ook aansluiten op het systeem. De spraak komt dan rechtstreeks vanuit de microfoon in Ava, dat zorg voor een nauwkeurigheid tot 98.5%. Check ook het artikel over Ava events.

2. Als de vergadering 1 hoofdspreker heeft (presentatie) waaraan je kunt vragen om een microfoon te dragen, gebruik dan de presentatiesetting.

3. Als de vergadering meer sprekers heeft (bijvoorbeeld een teamvergadering), probeer dan in eder geval de helft van de mensen met ava uit te rusten. Dit maakt het al een stuk makkelijker om de vergadering te volgen! Een Ava gebruiker kan dan dan naast een niet-Ava gebruiker zitten en samen de smartphone gebruiken. eg. team meeting), try to aim at half of the room at least with Ava.

Video calls, audio-only conference calls
Check dit artikel

Lunch break Lees onze aanbevelingen tijdens een maaltijd!

Ook als je geen goede ervaring hebt met Ava, horen wij dit graag. Er kunnen veel oorzaken zijn zoals de verbinding of installatie. Als je dit laat weten, kunnen wij dit oplossen. Houd ook de updates in de gaten. We doen ons best om jouw Ava ervaring en  toegankelijkheid steeds beter te maken.