Hoe installeer ik Ava in mijn organisatie?
Een bijeenkomst of evenement toegankelijk maken voor doven en slechthorenden
Een bijeenkomst of evenement toegankelijk maken voor doven en slechthorenden

Colleges, evenementen, kerkdiensten, bijeenkomsten etc. toegankelijk maken voor doven en slechthorenden met Ava.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

In dit artikel

Real-time ondertiteling van Michelle Obama tijdens Dreamforce.

Hoe maak je een bijeenkomst toegankelijk voor doven en slechthorenden?

Als organisator van een evenement wil je jouw bijeenkomst toegankelijk maken voor zoveel mogelijk mensen. Real-time ondertiteling van Ava helpt hierbij!

Ava kan eenvoudig direct aan het audiosysteem gekoppeld worden. Bezoekers surfen direct naar Ava sessie met hun mobiele telefoon, tablet of laptop naar de link of scannen de QR-code van de smartphone/tablet die aan het audiosysteem is gekoppeld. Zonder inlog kunnen zij direct lezen wat op het podium wordt gezegd!

Voor welke bijeenkomsten kun je Ava Events gebruiken?

• Colleges

• Presentaties

• Evenementen

• Kerkdiensten

Fysiek, online en hybride

De meeste systemen zijn geschikt voor óf fysieke bijeenkomsten, óf online bijeenkomsten. Met Ava kunnen bezoekers zowel in de fysieke ruimte als op afstand verbinding maken met de sessie. Een alles-in-één oplossing!

Vertaaloptie

Naast vertalen in één taal, heeft Ava de mogelijkheid om te vertalen naar een andere taal. Per taal heb je een smartphone/tablet nodig met een eigen Ava account nodig om dit te bewerkstellingen.

Kies voor Ava Scribe voor de beste ondertiteling

Met Ava kunnen in real-time correcties worden aangebracht. Zo kun je eventuele versprekingen of onduidelijkheden corrigeren. Dit kun je zelf doen, of het laten doen door een speciaal opgeleide professsional, een Ava Scribe. Lees meer over Ava Scribe.

In deze video van Dreamforce zie je hoe we de keynotes en break-out sessies voor onder andere Michelle Obama hebben ondertiteld.

Ava voor evenementen installeren

Om Ava op deze manier te kunnen gebruiken, heb je nodig:

• een geluidssysteem (mengpaneel en boxen)

• Een smartphone of tablet (iOS/Android) met Ava en een Ava account

• Eén van deze audiokabels: kabel 1 of kabel 2

• Een Ava Pro licentie. De setting werkt ook in een lager abonnement, maar dan kun je de andere deelnemers niet dempen. Dit betekent dat als de deelnemers hun microfoon (per ongeluk) open zetten, ook die ondertiteling wordt weergegeven.

Pieter legt in  de onderstaande video precies uit hoe het werkt. Engels gesproken)

Deelnemers dempen

Als anderen deelnemen om de ondertiteling te lezen is het niet de bedoeling dat hun stem ook wordt ondertiteld. Ava heeft hier een handige functie voor.

Op een smartphone of tablet

1. Open Ava

2. Ga naar Instellingen (wieltje rechtsboven)

3. Kies conversatiemodus. Je kunt nu kiezen voor een publiek modus waarbij je de sprekers wel of niet dempt

In Ava Web of Ava Closed Captions

1. Open Ava op jouw computer

2. Tik op het hamburgermenu (de drie lijnen) als de opties niet zichtbaar zijn

3. Kies het publieke modus bij de conversatie instellingen.

Een bijeenkomst met Ava service bezoeken

Bezoek je een bijeenkomst waar Ava service aanwezig is?

• Scan dan de QR-code bij de ingang OF

• Surf op jouw smartphone, tablet of computer naar de link die hoort bij de vergadering

• Je komt direct in het gesprek en kunt de ondertiteling meelezen

Is het evenement afgelopen, dan kun je de sessie beëindigen met het rode kruisje rechtsboven.

Een evenement toegankelijk maken zonder audiosysteem

Is er geen audiosysteem in de ruimte? Dan kun je het volgende alternatief gebruiken:

• Open Ava op de laptop

• Koppel een microfoon aan de laptop. Dit kan een microfoon met kabel zijn of een microfoon die gebruik maakt van Bluetooth

• Demp de deelnemers

Ava garandeert de veiligheid en privacy

Ava gebruikt een organisatie beveiligde cloud server, en audio wordt geanonimiseerd en bewaard in fragmenten. Gespreksnotities zijn alleen tekst en kunnen niet gebruikt worden als bewijs. Bewijs dat we de veiligheid serieus nemen blijkt uit Ava wordt gebruikt bij top banken & Fortune 500 bedrijven. Lees meer in het artikel over de Privacy Policy.

Vragen?

Neem bij vragen contact op met support@ava.me

Of plan een demonstratie in met Ava (Engels).