Handleiding ondertitelen op een mobiele telefoon of tablet

Handleiding hoe je Ava gebruikt op jouw smartphone (Android, iPhone) of tablet/iPad

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Inhoudsopgave

Ava downloaden

Tik twee keer op het plaatje voor een grotere weergave.

Ava kun je downloaden in de AppStores van Google en Android.

Om Ava te kunnen gebruiken, heb je een account nodig. Met het account wordt jouw eigen stemprofiel opgebouwd en kunnen we bijvoorbeeld gratis minuten bijschrijven.

Een account aanmaken

Tik twee keer op het plaatje voor een grotere weergave.

🏠 ⬆️

De Ava schermen

Ava bestaat uit drie hoofdschermen: Het ondertitelscherm, het profielscherm en het instellingenscherm. Onderstaande afbeeldingen laten per scherm de functies zien.

Startscherm

Bij het openen van Ava, kom je in het startscherm. Je kunt direct ondertitelen.

Gebruik je geen extra microfoon? Houd dan de onderkant van het mobiele apparaat richting de spreker. Het scherm draait automatisch mee.

Profielscherm

In het profielscherm kun je je profiel aanpassen, vind je bijvoorbeeld informatie over je abonnement en je vind hier de opties voor customer support.

Instellingenscherm

In het instellingenscherm kun je Ava precies aanpassen zoals jij dat wilt

Gebruik een microfoon

Een microfoon zorgt ervoor dat de spraak rechtstreeks in Ava komt.

• Koppel een draadloze microfoon in Ava en reik hem uit aan de spreker. Let wel op de maximale afstand (bij bluetooth microfoons is dit max. 10 meter, bij een 2.4 ghz verbinding is de afstand maximaal 40 meter.

• Gebruik een microfoon met kabel of de 'oortjes' die bij oudere mobiele telefoons werden gegeven. Je kunt ook in het verdikte deel spreken. Je kunt de microfoon ook doorgeven aan de volgende spreker. Zo kan de dove persoon volgen wie gaat spreken en komt er meer rust in het gesprek.

• Gebruik een tafelmicrofoon. Stemmen kunnen hiermee alleen onderscheiden

Tips