Instellingen aanpassen

Een overzicht van de instellingen die je kunt aanpassen op smartphone, tablet, laptop en computer

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Ava Mobiel

Startscherm

1. Naar het profielscherm

2. Deelnemer(s) toevoegen aan jouw gesprek

3. Deelnemer toevoegen

4. Naar instellingenscherm

5. Gesprek stoppen

6. Kies de nauwkeurigheid (Basis, Premium of Scribe ondertiteling)

7. Gesprek starten (1x tikken = blauw). Tik nogmaals om het ondertitelen te pauzeren. De microfoon wordt dan grijs.

8. Deelnemer(s) toevoegen aan jouw gesprek

9. Naar het toetsenbord. Typ je antwoord en laat het oplezen

Profielscherm

10. Profielfoto

11. Stuur een uitnodiging om deel te nemen

12. Jouw naam. Tik om te wijzigen

13 Jouw Ava Naam. Tik om te wijzigen
Of tik erachter om je QR-code te laten zien

14. Jouw abonnement

15. Naar instellingen

16. Veelgestelde vragen en tips

17. Neem contact op met het support team

18. Jouw abonnement. Hier kun je een betaald abonnement aanschaffen

19. Scribe tijd. Als je Scribe hebt zie je hoeveel tijd je over hebt.

20. Anderen uitnodigen om deel te nemen aan jouw gesprek

21. Profielscherm (daar zit je nu in)

22. Transcripten: Vind hier je transcripten terug. Je kunt ze aanpassen en opslaan
op het door jou gewenste formaat

23. 1x tikken: de microfoon wordt blauw = ondertitelen. Tik nogmaals om je stem
te dempen. De microfoon wordt dan grijs.

24. Naar je contactenlijst. Nodig mensen uit door op hun naam te tikken.

25. Ontdek in welke situaties je Ava kunt gebruiken.
Hier kun je ook een gratis proef op het Community abonnement
of het Pro abonnement proberen!

Instellingenscherm

1. Hoorprofiel (doof, slechthorend of horend)

2. Geslacht

3. Berichtenbeheer: krijg een melding Ava op de achtergrond actief blijft of als iemand je een melding stuurt

4. Wijzig het formaat van de letter. Tip: knijp of spreid je vingers om de lettergrootte aan te passen

5. Data bespaarder: Bespaar data als je op 4G/5G zit

6. Gesprekken automatisch opslaan: bewaar automatisch je transcripten

7. Vocabulaire trainer / woordenboek (Pro functie): Leer Ava termen, namen etc.

8. Microfoon installeren. Kies voor de eigen microfoon, headset microfoon of gekoppelde Bluetooth microfoon

9. Taal: Bij de betaalde abonnementen kun je ook vertalen naar een andere taal

10. Filtering scheldwoorden: Deze woorden worden met *** aangegeven

11. Mic probleemoplosser (iOS): Hiermee kun je controleren of je dicht genoeg bij de microfoon bent

Daarnaast vind je in dit scherm de veelgestelde vragen, informatie over privacy en algemene voorwaarden, de versie.

Ook kun je je accountgegevens wijzigen zoals je naam en Ava naam en gekoppelde accounts. Tot slot kun je uitloggen of je account verwijderen.

Ava Web & Ava CC

Ava Web & Ava CC startscherm

1. 3 streepjes (hamburgermenu): Hiermee kun je het menu zichtbaar maken en verbergen.

2. Start Captions: Met deze knop start je het ondertitelen (een sessie)

3. Join a Conversation: Geef hier de Ava naam in van de organisator van de Ava sessie om deel te nemen aan het gesprek.

4. Transcripts: Hier vind je de opgeslagen transcripten terug.

5. Account Settings: Hier vind je informatie over je profiel en kun je je account instellingen wijzigen.

6. Start Captions: Met deze knop start je het ondertitelen. Tik nogmaals om het gesprek te pauzeren.

7. Caption Phone Call: Klik hier om de ondertiteling rechtstreeks naar bijvoorbeeld Teams te streamen. Zo kun je de ondertiteling lezen door op de CC-knop te drukken in Teams. (Deze functie is alleen beschikbaar voor betaalde gebruikers!)

8. Join a Conversation: Klik op deze knop om aan iemands gesprek deel te nemen of deel jouw unieke link zodat iemand zonder download direct deel kan nemen aan jouw gesprek.

9. Your Name: Met dit dropdown menu kun je naar jouw instellingen of uitloggen. (NB: uitloggen is niet nodig!)

Ava Web & Ava CC groot scherm

1. Volume Controle: Pas het volume op jouw computer aan met deze knoppen. Demp jouw eigen stem (en ander geluid om je heen) met het meest linker icoon. Microphone Setting: Kies welke microfoon Ava gebruikt om naar te luisteren. De Ava microfoon (Ava Mic) pakt al het geluid uit je computer. Als je een microfoon koppelt en aan de spreker geeft, dan kies je deze microfoon.

2. Change Font Size: Pas de grootte van de ondertiteling aan

3. Curse Word Filter: Scheldwoorden worden weergegeven als **** als je dit aanzet

4. Dark & Light Mode: Donker modus (zwarte achtergrond met witte letters) of licht modus (witte achtergrond met zwarte letters).

5. Change Languages: Gesproken taal is de taal waarin wordt gesproken. Zonder vertaaloptie ondertitelt Ava in deze taal. Translation into is de taal waarin je de ondertiteling wilt vertalen.

6. Microphone: Zorg ervoor dat dit icoon blauw is. Alleen dan ondertitelt Ava. Tik op de blauwe microfoon, dan wordt hij grijs. Jouw stem wordt dan niet ondertiteld.

7. Keyboard: Hiermee kun je jouw antwoord intypen bij een groepsgesprek. Jouw antwoord is direct zichtbaar.. De tekst kan worden opgelezen zodat je zonder tussenkomst van iemand anders kunt antwoorden.

8. CC Mode: Hiermee maak je het grote scherm een ondertitelingsbox. Deze box kun je overal in het scherm neerzetten, vergroten en verkleinen door op de randen te gaan staan en te slepen.

9. End Conversation: Klik op het kruisje om de ondertiteling te stoppen.

*Improve Accuracy: Klik op deze knop om Scribe ondertiteling of Premium ondertiteling aan te zetten (dit zijn betaalde services). *Invite Participant: Click this button to invite someone to your conversation or join someone's conversation.

CC Mode

1. Invite Participant: Klik hierop om iemand uit te nodigen of om aan iemands gesprek deel te nemen.

2. Volume Controls: Verander het volume van jouw computer met deze knoppen. Demp jouw stem of jouw omgevingsgeluid met het linker icoon. Tip: Zet jouw stem uit zodat Ava zich op het geluid uit de computer kan concentreren.

3. Microphone: Zorg ervoor dat dit icoon blauw is zodat Ava kan luisteren en ondertitelen. Klik nogmaals om het ondertitelen te pauzeren. De microfoon wordt dan grijs

4. Keyboard: Hiermee kun je jouw antwoord typen. Jouw tekst wordt direct zichtbaar in het gesprek. De tekst kun je laten oplezen.

5. Full Screen View: Klik op dit icoon om het scherm groter te maken (zie hierboven).

6. End conversation: Klik op de X om de sessie te stoppen. Je kunt het transcript daarna opslaan. .