📱 Tips voor gebruik van Ava op mobiele telefoon & tablet
Een microfoon koppelen aan jouw mobiele telefoon/tablet

Koppel een microfoon (BlueTooth, 2.4 Ghz of met kabel) aan Ava om de kwaliteit van de ondertiteling te verbeteren.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Inhoudsopgave

🎤 Een Bluetooth microfoon koppelen

Wil je weten welke microfoon in jouw situatie het beste werkt, lees dan deze handleiding

Stap 1: De microfoon koppelen aan jouw smartphone of tablet

1. Zet jouw Bluetooth microfoon in het koppelmodus. Dit doe je meestal door lang op de hoofdknop of knop met het Bluetooth teken te drukken. Er gaat dan een lampje knipperen.

2. Zoek de microfoon

• (iOS) Ga op jouw telefoon naar Instellingen > Bluetooth. Het te koppelen apparaat verschijnt in de lijst, meestal bij 'Andere apparaten.'

• (Android) (Android) Veeg van boven naar beneden op het scherrn > tik op Bluetooth en houd het vast. Je ziet nu een overzicht van apparaten.

3. Selecteer de microfoon om te koppelen

Stap 2: In Ava de gekoppelde microfoon selecteren

Als de microfoon is geselecteerd in instellingen, gebruikt Ava deze microfoon niet automatisch. Om ervoor te zorgen dat Ava de juiste microfoon gebruikt om naar te luisteren:

• Open Ava of start een gesprek als je al in Ava zit

• Tik op het icoon instellingen rechtsboven ⚙️

• Scrol omlaag en tik op microfoon

• Selecteer de te koppelen microfoon. Let op! De Bluetooth microfoon zal zichtbaar zijn met de naam van de microfoon. Zie je geen microfoon? Kies dan headset microfoon

• Als je in de microfoon spreekt komt het geluid rechtstreeks in Ava. Reik de microfoon uit aan de spreker.

⌨️ Gebruik je een smartphone of tablet en wil je het toetsenbord gebruiken? Overweg dan een Bluetooth toetsenbord

Een microfoon met transmitter en ontvanger koppelen

Microfoons die een transmitter en ontvanger hebben, kun je eenvoudig koppelen. Eén kant steek je in de audio uitgang van je computer of smartphone. De microfoon kun je vervolgens draadloos gebruiken. Het voordeel ten opzichte van Bluetooth is dat de afstand over het algemeen groter kan zijn tussen het apparaat met Ava en de microfoon.

Een microfoon met kabel koppelen

Microfoon met kabel (handheld of dasspeld microfoon)

De microfoon kun je koppelen door deze in te pluggen in een mobiel apparaat of computer/laptop.

Boya Digitale Handheld Microfoon BY-HM2 voor iOS, Android, Windows en Mac
Afbeelding: Tafelmicrofoon

Verloopstekkertjes

Tegenwoordig hebben de meeste smartphones geen jack aansluiting. Daarmee kon je je microfoon rechtstreeks inpluggen in jouw smartphone of tablet.

Heb je een iPhone of iPad? Gebruik dan deze overloopstekker om een jack aansluiting te maken

Heb je een Android telefoon of tablet? Gebruik dan deze overloopstekker om een jack aansluiting te maken

🎤 Ben je op zoek naar de juiste microfoon? Bekijk dan deze handleiding