Handleidingen & antwoorden op veelgestelde vragen
Help - Ava vertaalt niet goed wat gezegd wordt!

Zijn minder dan 80 % van de woorden correct? Lees deze tips om de accuratesse te verhogen!

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Ava is een programma met een kunstmatige intelligentie - het is niet zo slim als een mens, maar met de juiste installatie, kan het zeer accuraat vertalen wat mensen zeggen (boven de 85% van de woorden correct vertaald).
Verschijnen er helemaal geen woorden op het scherm als jij of iemand anders spreekt? Lees dan dit artikel

Wat is de juiste installatie?

🗣  📲

Zorg ervoor dat Ava de spreker kan horen. Zorg ervoor dat de microfoon aan staan en deze minder dan 30 centimeter van de spreker(s) wordt gehouden voor meer dan 90% accuratesse. Hoe?

• Installeer Ava op jouw smartphone en houd dit dicht bij de persoon voor je

• Sta je tegenover elkaar?  🔄  Kantel je scherm zodat de microfoon dichter bij de spreker is en zorg voor 10% meer accuratesse. Lees meer over 1-op-1 gesprekken.

• Zit je tegenover elkaar? Leg je telefoon op de tafel met de microfoon aan de onderkant gericht op hun mond.

• Gebruik een headset of externe (bluetooth) micofoon voor een betere vertaling

• Vind je het lastig om je scherm te lezen? Nodig je vriend dan uit om Ava op zijn/haar telefoon te installeren, of gebruik een Bluetooth microfoon die zij kunnen dragen, en volg wat hij zegt op jouw telefoon.

• Schakelen gaat ook sneller als je op een Bluetooth keyboard tikt in plaats van op je mobiele telefoon.

• Zijn er meer mensen in het gesprek? Verbind alle smartphones via Ava zodat iedereen dichter bij de microfoon van de smartphone kan spreken en Ava hen beter kan horen. Uitnodigen en verbinden is heel makkelijk en kan in een paar seconden. Lees meer over groepsgesprekken.

Hoe meer achtergrondgeluid, hoe dichter je bij de microfoon moet spreken.

• Ava heeft krachtige filters voor achtergrondgeluid. Maar, speciaal in een drukke omgeving (restaurant, café etc.), zorgt het lawaai ervoor dat Ava minder goed kan verstaan wat er wordt gezegd, en zal de kwaliteit van de vertaling minder worden. Als dit gebeurt, zijn dichter bij microfoon van de smartphone spreken, of een rustiger plekje zoeken vaak de beste oplossing. Je kunt ook vragen om mensen de telefoon in de hand te blijven houden.

• We hebben goede resultaten behaald met clip-on microfoons met kabel die je goedkoop kunt verkrijgen (€ 3 tot € 15 per stuk) en aan de deelnemers kunt uitdelen.

• De headset van je telefoon kan ook al genoeg zijn om betere resultaten te halen. Of houd de microfoon van de headset bij iemand anders om te lezen wat hij/zij zegt.

• Als iemand met een sterk accent spreekt of erg snel, is het voor Ava moeilijker om de woorden correct te vertalen in tekst. Vraag deze deelnemers om langzamer en duidelijker te spreken, dit helpt om de kwaliteit van de vertaling te verbeteren.

Ava laten leren van foutenAls Ava fouten maakt, kun je op het verkeerd gespelde woord tikken. Het woord wordt dan grijs. Spreek vervolgens de hele zin nogmaals uit om verwarring te voorkomen. Of oefen later op het woord. Eenmaal geleerd, blijft Ava het woord onthouden. Zo wordt Ava steeds meer jouw persoonlijke hulp!

Ik heb al het bovenstaande geprobeerd, maar de kwaliteit verbetert niet!

• Bij sommige Android apparaten, kan het een kalibratieprobleem zijn. Neem contact met ons op via de chat als je dit ervaart.

• Check of er geen stof in de microfoon van je telefoon zit, en verwijder het indien nodig.

• Als er helemaal geen woorden verschijnen als jij of een ander tegen Ava spreekt, lees dan dit artikel

• Check of de microfoon van je telefoon de spraak correct kan opvangen, door bijvoorbeeld de Voice Recorder te gebruiken, en te kijken of je stem duidelijk over komt.