Ava op school / universiteit

Hoe gebruik je Ava om een spreker te volgen op school?

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Bij situaties waarin een publiek luistert naar 1 persoon, (de presentator), kun je Ava gebruiken om te volgen wat er wordt gezegd.

Als je in het publiek zit, is de smartphone meer dan 4 meter bij de spreker. Daarom heb je een andere setting nodig dan in een groepsgesprek.

Welke keuzes heb je?

• Ken je de spreker, vraag dan om Ava te downloaden voor de presentatie begint. Help om verbinding met jou te maken met zijn/haar smartphone. koppel een microfoon aan Ava of vraag de headset / earbuds te gebruiken.

• Heb je een Campus licentie? Geef dan jouw telefoon met microfoon aan de spreker en maak verbinding met de webapplicatie. Dan hoeft de spreker niet te downloaden! Je kunt ook een tweede telefoon hiervoor gebruiken waar je Ava ook op zet.

• Je kunt ook een tweede telefoon met Ava uitrusten met een gratis abonnement. Wellicht heb je nog een werkende oude smartphone in de kast liggen. Met de ene telefoon organiseer je het gesprek. Op de tweede telefoon nodig je iemand uit (uitgenodigd worden is altijd gratis). Deze telefoon geef je (liefst met headset of externe microfoon) aan de spreker. Afstand is dan geen probleem.

• Je kunt een Bluetooth microfoon aan Ava verbinden, aan de spreker vragen deze te dragen voor de presentaties start en lezen wat er wordt gezegd. Nadeel is dat een Bluetooth microfoon een beperkt bereik heeft, en bij grotere afstanden de verbinding slechter wordt. Je kunt kiezen voor een clip-on microfoon of een Bluetooth headset. Met de headset kun je rechtstreeks met de spreker communiceren met typen en oplezen. Handig als je je stem niet wilt gebruiken.

• Bij een ruimte waar speakers aanwezig zijn en de spreker in een microfoon praat, kun je Ava koppelen aan het audiosysteem.

• Heb je geen van deze mogelijkheden? Dan kunnen we geen goede accuratesse beloven. Wel kun je proberen om op de eerst rij te zitten en de onderkant van je smartphone naar de spreker te richten. Vraag aan de organisator of hij wil helpen de bijeenkomst voor jou toegankelijk te maken, je hebt er recht op.

Presentator met Ava in haar zak (en een microfoon of earbuds)

Presentator met een Bluetooth microfoon

• Bluetooth microfoon (in het oor of clip-on) wordt gekoppeld met de Ava app van de student

• De student volgt de ondertiteling op zijn telefoon, of via Ava Web

• Communiceer direct met de spreker via type and voice, zonder tussenkomst van een derde

Presentator met Ava Event

Ava heeft een plug-and-play oplossing, zodat ondertiteling direct voor iedereen in het publiek die het wil zien, beschikbaar maakt. Alles dat je hoeft te doen is Ava op een apparraat te installeren, die je verbindt met jouw mengpaneel. Hiervoor gebruik je een gitaar kabel (TRS) en een iRig (hardware)om het spraaksignaal om te zetten naar het apparaat (telefoon / tablet).

In onderstaande video laat Pieter zien hoe je Ava kunt koppelen aan het audiosysteem.