Ava in de kerk

Betrokken bij de kerkdienst met Ava

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Ava kan worden gebruikt om real-time weer te geven wat er wordt gezegd bij bijvoorbeeld een kerkdienst. Let op! Omdat Ava gemaakt is voor groepsgesprekken, zal zij moeite hebben om spraak van veraf op te vangen. Gebruik daarom bij grote afstanden een extra microfoon.

Snel naar

Microfoon uitreiken om de ondertiteling te lezen

• Als jouw gebedshuis klein is en je regelmatig de voorganger ziet voor de ceremonie, kun je vragen of hij/zij een draadloze microfoon wil dragen. Je volgt hiervoor de volgende stappen:

Bij een Bluetooth microfoon:

• Zet de microfoon aan die je wilt koppelen

• Ga naar de instellingen > Bluetooth op jouw smartphone, tablet of computer

• De microfoon die je wilt koppelen verschijnt in de lijst

• Koppel de microfoon

• Ga in Ava naar de microfoon: Voor smartphone/tablet: Tik rechtsboven op jet wieltje > microfoon en kies de Bluetooth microfoon. Voor computer: Tik linksboven op het wieltje als het menu nog niet is uitgeklapt en ga maar microfoons. Kies de gekoppelde microfoon.

• Reik nu de microfoon uit aan de spreker en lees wat er wordt gezegd.

Bij een microfoon met een zender en ontvanger (2.4 Ghz)

• Zet de zender (microfoon) en ontvanger aan

• Plug de ontvanger in in de computer, smartphone of tablet

• Gebruik de microfoon zoals aangegeven, afhankelijk van het soort microfoon (bijvoorbeeld clip- of handheldmicrofoon)

Een ruimte uitrusten met Ava service

Als kerk of bijvoorbeeld organisator van evenementen, wil je dat doven en slechthorenden jouw bijeenkomsten kunnen bezoeken zonder dat zij hoeven vragen om ondertiteling. Ava helpt hierbij! Je kunt Ava koppelen aan het audiosysteem van een ruimte. Hiervoor heb je een mobiele telefoon of tablet, iRig en kabel nodig. Het geluid komt dan rechtstreeks in het apparaat met Ava. Dove en slechthorende bezoekers kunnen de ondertiteling direct lezen zonder dat zij iets hoeven te vragen. Zij surfen naar de rechtstreekse link die gekoppeld is aan het Ava account van de smartphone tablet die is gekoppeld aan het audiosysteem.

In deze video legt Pieter stap-voor-stap uit hoe je de iRig aansluit.

Dempen deelnemers

Het is mogelijk om alle deelnemers te dempen zodat alleen de tekst van de spreker wordt weergegeven. Dit is het zgn. publieke modus. Onderstaand zie je hoe je het modus kunt aanpassen.

Bezoek je een ruimte die is uitgerust met Ava?

Scan dan de QR-code die wordt getoond. Of surf naar de link die is gedeeld.

Is de kerkdienst afgelopen, dan kun je de sessie beëindigen met het rode kruisje rechtsboven.

Online en hybride kerkdiensten

Steeds meer worden kerkdiensten en bijeenkomsten hybride aangeboden: een vorm van zowel een fysieke bijeenkomst als online. Deelnemers die zich op een andere locatie bevinden kunnen eenvoudig de dienst volgen door naar de betreffende Ava link te surfen.

Heeft jouw kerk/organisatie nog geen Ava Service?

Deel dan deze informatie en verwijs naar de website van Ava: www.ava.me. Je kunt ons bereiken via hello@ava.me of een gesprek boeken (Engels of Frans)

Ava aanschaffen

Een licentie voor organisaties kost € 119 per maand (bij een jaarlicentie) . Daarmee kun je op één apparaat tegelijk een sessie ondertitelen.

Wil je als organisatie Ava Service aanschaffen zodat iedereen direct de ondertiteling kan lezen? Klik dan op deze button:

Neem ook contact op met jouw accountmanager Bonnie Pieterse, e-mail bonnie@ava.me. Zij zorgt ervoor dat je het maximale uit Ava kunt halen. Iedere situatie en gehoorverlies is tenslotte anders, en vraagt een op-maat oplossing!

Ava Pro heeft daarnaast de volgende extra's:

• Toegang tot de webapplicatie. Gebruik Ava op laptop of computer. Projecteer op een groot scherm als je dat wilt.

• Maak ruimtes met een audiosysteem toegankelijk. Hiervoor zijn een iRig en kabel nodig. Door het scannen van een QR code bij de ingang lezen bezoekers wat er op het podium wordt gezegd. Voor de opzet via het audiosysteem kan gebruik gemaakt worden van de licentie van een leerling, of een aparte licentie van de school bestemd voor ruimtes zodat iedereen er altijd gebruik van kan maken.

•  Demp deelnemers zodat alleen de stem van de spreker wordt weergegeven. Of zet Ava open voor iedereen, bijvoorbeeld tijdens een rondvraag.

• Toegang tot Ava Translate: Spreek in je eigen taal en de tekst wordt weergegeven in een andere taal. Om bijvoorbeeld van Nederlands naar Engels én andersom te kunnen vertalen zijn twee pro licenties nodig.

Hoe garandeert Ava de veiligheid en privacy?

Ava gebruikt een organisatiebeveiligde cloud server, en audio wordt geanonimiseerd en bewaard in fragmenten. Gespreksnotities zijn alleen tekst en kunnen niet gebruikt worden als bewijs. Bewijs dat we de veiligheid serieus nemen blijkt uit Ava wordt gebruikt bij top banken & Fortune 500 bedrijven. Lees meer in het artikel over de Privacy Policy.

Video: Een betrokken community met Ava