Aan de slag met Ava Closed Captions op je computer

Ben jij klaar voor ondertiteling met één klik? Lees hoe!

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Introductie Ava Closed Captions

Ava Closed Captions is de nieuwste desktop applicatie waarmee je ondertiteling voor elke media kunt maken, conferentiegesprekken en meer!

Met één klik directe ondertiteling!

Of je nu een PC of Mac gebruikt, het gratis abonnement, betaald of Ava Pro, Ava Closed Captions is voor iedereen beschikbaar! 🤩

Instructievideo

In deze video zie je stap-voor-stap hoe Ava Closed Captions werkt. De Engelse instructies worden met Ava Closed Captions vertaald naar het Nederlands.

De basis van Ava Ava Closed Captions met ASL

Bekijk deze tutorial waarin je de basis van Ava leert (ondersteund met American Sign Language en ondertiteling).

Snel naar:

1. Download Ava Closed Captions

Surf naar https://cc.ava.me/download

UPDATE MEI 2021: Sommige firewalls kunnen Ava als "schadelijk" aanmerken. Wij verzekeren je dat de software van Ava geen schade toebrengt aan jouw computer. Je kunt doorgaan met downloaden door te kiezen voor 'Toch uitvoeren' en doorgaan met het downloaden. We werken eraan om dit zo snel mogelijk op te lossen!

2. Ava Closed Captions installeren

2.a. Nog geen Ava account? Maak eerst een account aan

Heb je nog geen Ava, dan kun je een account aanmaken. Kies Sign In (aanmelden) rechtsboven

2.b. Kies hoe je jezelf wilt gaan aanmelden:

via Facebook, Google, Apple, e-mail of mobiel telefoonnummer. Geef de gegevens in. Daarna ontvang je een controle bericht. Bevestig het bericht. Daarna is jouw Ava account aangemaakt!

Ava stelt je een aantal vragen, bijvoorbeeld of je kunt horen. Daarmee worden de instellingen aangepast. Geef je bijvoorbeeld aan dat je doof bent, dan zal Ava ook de mogelijkheden van het toetsenbord (typen en oplezen) tonen.

2.c. Heb je al Ava? Log in!

Log in (rechter bovenhoek). Als je de app al hebt, kun je inloggen met dezelfde gegevens.

3. Ava Closed Captions gebruiken

3.a. Een gesprek starten

1. Open Ava op jouw computer. Ben je eenmaal een keer ingelogd, dan kom je in onderstaand scherm.

2. Klik op "🎙 Start Captions Now"

3. Ava Closed Captions verschijnt in het Closed Captioning (CC) Modus. Dit betekent dat het een zwevende balk is die je kunt verplaatsen over het scherm.

Let op! Het is mogelijk dat als Engels als primaire taal is ingesteld op jouw computer, dat je eerst de taal moet veranderen.

a. Maak hiervoor het scherm groot

b. Klik op de drie streepjes (hamburgermenu) linksboven. Er vouwt zich een menu uit met instellingen.

c. Stel de juiste taal in

Aan de linkerkant zie je:

• Mic on/Off: hiermee zet je de microfoon aan en uit

• Adjust volume. Hiermee zet je het volume hoger en later

Aan de rechterkant zie je:

• Rechtsboven twee pijltjes. Hiermee kun je het scherm groot maken zodat je de meer tekst kunt zien en terug scrollen, Hier vind je ook de instellingen van: De keuze van de microfoon, ondertitelingsinstellingen zoals de grootte van de tekst, scheldwoorden verbergen, donker of licht modus, volledig scherm, ondertiteling streamen naar Zoom (pro functie).

3b. Geluidsinstellingen instellen

👤 Gebruik je Ava met alleen jouw apparaat, dan staat de microfoon automatisch op "Ava Mic"
👥 Neem je deel aan een groepsgesprek , dan wijzigt Ava automatisch naar de microfoon van jouw computer om naar te luisteren.

3.c Wat is de "Ava Mic?"

Ava Mic is onze speciale microfoon waarmee Ava elk geluid rechtstreeks uit jouw computer kan 'horen.'

Het stuurt automatisch geluid naar het meest recente geluidsapparaat. Als je bijvoorbeeld onlangs geluid hebt laten horen via jouw hoortoestellen, wordt er nog steeds geluid verzonden.

Wat betekent dit?

Met Ava Mic kun je nog steeds Bluetooth-hoortoestellen of koptelefoons gebruiken terwijl je een video bekijkt of deelneemt aan een onlinevergadering. Je hoeft jouw computergeluid niet hard te zetten om ondertiteling te krijgen! (En geen huisgenoten of mensen in de buurt meer lastig te vallen!)

Hoe verander ik de instellingen?

🔇 Om het geluidsvolume te verhogen of te dempen, beweeg je met je muis over de linkerkant en gebruik je de knoppen onder de microfoon.

🎙 Om de microfoon bron te wijzigen, klik je op de pijlen (rechtsboven in de balk) om het volledige scherm te openen en het hele transcript te lezen.

In het volledige scherm, kun je de instellingen openen door op de drie lijnen linksboven ('hamburgermenu') te klikken:

3.d. Het volledige scherm:

NB: om te kunnen vertalen heeft een gebruiker minimaal een betaald account voor consumenten of professionals nodig omdat hier extra kosten aan verbonden zijn.

NB: Je kunt met Ava Pro ondrertiteling uitzenden naar Zoom. Gebruik van Ava CC is echter sneller. Ook hoef je de organisator dan niet om de API token te vragen.

3.e. De microfoon:

Ava gebruikt als standaard microfoon de Ava Mic. Deze microfoon ondertitelt zowel jouw stem als de stemmen van de deelnemers aan het gesprek of online video/audio.

• Wil je alleen jouw stem laten ondertitelen? Gebruik dan de microfoon van jouw computer. Je kunt deze selecteren door naast Ava Mic op het driehoekje te klikken.

4. Ava CC gebruiken voor vergaderingen & onderwijs op afstand

💡 In deze handleiding lees je hoe je Ava voor conference calls gebruikt (zoals Zoom, Google Hangouts, etc.)

💡 Gebruik Closed Captions als je jouw scherm deelt tijdens een conference call om de ondertiteling voor iedereen zichtbaar te maken. Lees in dit artikel hier meer over!

Ondertiteling krijgen zonder dat jouw stem wordt weergegeven:

Werk je thuis? Je kunt jouw geluid uitzetten en nog steeds de ondertiteling krijgen van wat er wordt gezegd.

Ava kan onderscheiden of jij spreekt of iemand anders

Ava onderscheidt of jij zelf spreekt of anderen. De anderen worden nog niet op naam onderscheiden. Wel kun je jouw eigen Ava link delen met anderen en zo een chat maken. Dan kun je precies zien wie wat zegt.

Gebruik je Ava voor lessen of vergaderingen op afstand?

💡 Lees hier hoe je Ava voor conferentie gesprekken (zoals Zoom, Google Meet, etc.) gebruikt.