Ava CC voor online gesprekken gebruiken (Mac)

Op een Mac moet je software voor conferentie vergaderingen worden ingesteld. Lees hoe je dit doet!

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Lees ook de andere handleidingen:

Stap 1: Ava CC Installeren & inloggen

Ga naar https://cc.ava.me/download om Ava te downloaden en installeren

Zodra je Ava CC hebt gedownload, meld je dan aan zoals je altijd doet (met je emailadres, Google Account, telefoonnummer of Facebook.

Stap 1: Open Ava CC

Nadat je Ava hebt geïnstalleerd en bent ingelogd. op je Ava en klik je op "Start Captions Now." Heb je je nog niet aangemeld? Klik dan hier.

Ava start in een sessie in het CC modus (zwevende zwarte balk) en met de microfoon ingesteld op "Ava Mic" (je ziet dat het speaker 🔊 icoon links in de balk blauw is):

Stap 2: Geluidsinstellingen voor de conference call instellen

Om Ava de video of het geluid van bijvoorbeeld een online gesprek te laten "horen, stel je de geluidsinstellingen correct in in jouw video conferencing tool.

⭐️ Dit hoef je maar eenmaal in te stellen!

📹 Voor Zoom

1. Start de Zoom vergadering

2.Klik op het ^ icoon, naast waar Mute staat. Wijzig de instellingen waar je het geluid in wilt laten gaan (microfoon) en uit wilt laten gaan

🔊 Speaker: dit moet ingesteld zijn op Ava Speaker

🎙 Microphone: gebruik de microfoon die je normaal gebruikt (geen aanpassing nodig)

📹 Voor Google Meets

1. Start de vergadering inGoogle Meets

2. Klik op de 3 puntjes in de rechter benedenhoek > Settings (= instellingen)

3. Verander de instellingen onder Audio als volgt:

🎙 Microphone: dit moet ingesteld zijn op óf jouw Bluetooth headset of de microfoon van jouw computer (als je niet wilt spreken)

🔊 Speaker: dit moet ingesteld zijn op Ava Speaker

Stap 3: Ondertitel er op los!

Animated GIF

Je ziet twee nieuwe functionaliteiten:

🗣 Ondertiteling getoond als "You" en de "Speakers"

"You" verwijst naar het geluid dat in de microfoon van jouw computer komt (wat je zegt)

"Speakers" verwijst naar het geluid dat vanuit jouw computer komt (bijvoorbeeld wat iedereen op Zoom zegt)

🎛 Volume aanpassen / dempen

Onder het speaker icoon, zie je knopjes voor dempen (mute), volume luider en zachter. Op deze manier kun je het geluid vanuit je computer controleren.