Ontdek Ava web voor de computerbrowser

Gebruik Ava Web voor lezen zonder downloaden en lezen op een groot scherm

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Ava Web ondertitelt gesprekken op je computer

GIF showing Zoom meetings between two white men at speaking to each other (top half of the screen). Bottom half of the screen is Ava Web captioning the conversation in real-time. Captions read: "Well, I think that especially now that we're seeing so many meetings and Communications moving to online tools such as. And WebEx and other tools, it's really important for Ava to provide the accessibility."

In Dit artikel:

Over 🖥 Ava Web

🔐 Inloggen op Ava Web

💬 Een gesprek starten in Ava Web

➕ Groepsgesprekken

👯‍♂️ Een gesprek spiegelen in Ava Web

☎ Ava Web voor conference calls gebruiken

✍️ Een Scribe aanvragen in Ava Web

⌨️ Het Toetsenbord in Ava Web gebruiken om te antwoorden

📝 Tekst wijzigen of verwijderen

⭐️ Andere Ava Web functionaliteiten

Over 🖥 Ava Web

Ava Web is een nieuwe service waarmee je deel kunt nemen aan elk Ava gesprek op een computer. Dit doe je door naar een website te gaan. Dit maakt het makkelijker om het live transcript te lezen.

⚠️ Ava Web wordt momenteel alleen ondersteund in Chrome en Safari.

In dit artikel lees je hoe je in kunt loggen op Ava Web, hoe je een gesprek start en aan een gesprek deelneemt, hoe je transcripten opslaat, conference calls ondertitelt en hoe je gebruik maakt van alle andere functionaliteiten inclusief Ava Web. Wil je meer weten over Ava in het onderwijs? Klik dan op deze link.

Wie kan Ava Web gebruiken?

Volledige toegankelijkheid tot Ava Web is exclusief beschikbaar voor licentiehouders van Ava Starter, Pro, of Enterprise. Heb je Ava Free or Premium, dan kun je je telefoonscherm spiegelen met Ava Web. Lees verderop hoe je dit doet!

Wanneer gebruik je Ava Web?

• 🖥 Om te ondertitelen zonder meer apparaten te gebruiken: Gebruik jouw computer om digitale content te spelen / deel te nemen aan conference calls EN tegelijk te ondertitelen. Er is geen extra apparaat nodig!

• 📚 Tijdens een presentatie of college: Ava Web maakt het makkelijker om te volgen wat er wordt gezegd in de klas door jouw leeservaring te verbeteren en met één klik achteraf het transcript te maken dat je kunt opslaan, bewerken en delen. Niemand anders dan jij hoeft dan Ava te downloaden.

• 💼 Bij conference calls of werkoverleggen: Ava Web maakt het eenvoudig om elke conference call of Zoom vergadering te ondertitelen. Nu kun je eenvoudig vergaderingen volgen of de ondertiteling zelfs rechtstreeks in Zoom zichtbaar maken!

• 🎟 Tijdens een evenement: Ava Web is a manier om deel te nemen aan een gesprek / presentatie zonder dat de bezoekers Ava hoeven te downloaden.

• 😶 Als je jouw stem niet wilt gebruiken: dan zal Ava Web erg handig voor je zijn omdat je, als jullie een groepsgesprek (chat) maken, kunt lezen wie wat zegt. Antwoorden gaat met het toetsenbord ook sneller dan met bijvoorbeeld de smartphone.

🔐 Aanmelden in Ava Web

1. Ga naar de Ava Web pagina op jouw computer browser (⚠️ Noot: Ava Web wordt momenteel ondersteund in Google Chrome en Apple Safari. In andere browsers functioneert het wellicht niet volledig.

2. Klik op Sign In in de rechter bovenhoek.

3. Klik op de optie hoe je in wilt loggen.

⚠️ Let op! Gebruik steeds dezelfde methode en niet de ene keer Aanmelden met Google Account en de andere keer aanmelden met e-mailadres!

💬 Een gesprek starten Ava Web

Nadat je bent ingelogd in Ava Web, kun je meteen een ondertitelingssessie starten! Ava gebruikt de microfoon van jouw computer om te "luisteren en ondertitelen wat er wordt gezegd.

1. Klik op "🎙 Start Captions now"

Als je Ava Web. voor het eerst gebruikt, zie je een pop-up met het verzoek jouw microfoon toe te staan. Klik op Allow om Ava te laten "luisteren.".

2. Zorg ervoor dat, nadat je de microfoon 🎙 hebt toegestaan, dat het microfoon in Ava web blauw is. Dit betekent dat de microfoon actief is en het geluid van de ingebouwde microfoon van de computer oppakt (tenzij je dit anders hebt ingesteld).

💡 Een aantal dingen op op te letten:

Om de accuratesse te verbeteren, gebruik een Bluetooth of headset met microfoon met kabel om echo te voorkomen en de spraak rechtstreeks in Ava te leiden.

Gebruik je Ava om naar de spraak van speakers op te vangen? Zorg er dan voor dat de speakers van jouw computer op medium volume staan ingesteld. (Een te hoog of te laag volume beïnvloedt de kwaliteit).

➕Groepsgesprekken

Je kunt deelnemers uitnodigen op hun 📱 smartphone of op 🖥 Ava Web.

Heb je ooit wel eens een link gedeeld naar een Google Docs document? Deze link werkt hetzelfde, behalve dat je geen instellingen hoeft in te stellen voor het delen! Deel de link met jouw deelnemers en zijn kunnen de link openen op hun desktop, laptop, mobiele telefoon of tablet! 👍

1. Klik op "+ Invite Participant." Dit kopieert de link. Deze link kun je plakken door met je rechter muisknop > plakken of op Ctrl+V te klikken.

2. Stuur de 🔗 link naar wie je wilt hoe je wilt!

3. Laat de deelnemers op de link klikken 🗣

Methode 2: Jouw persoonlijke link delen

Gebruik je Ava op jouw smartphone, dan vind je jouw unieke link door een gesprek te starten > +Toevoegen te tikken. Deze link kun je delen met iedereen om deel te nemen via hun computer, laptop of mobiele apparaat!

Methode 3: Als je Ava al hebt, neem deel door de Ava Naam op te zoeken (mobiele apparaten)

Zorg er eerst voor dat de gespreksstarter al een sessie heeft gestart in Ava Web (zie💬 Starting a Conversation in Ava Web)

Voor jouw deelnemer: Tik in de Ava app op 👥 Contacten. Typ daarna de AvaNaam van de gespreksstarter (host) in in de zoekbalk en tik op verbinden (zie hieronder)

Methode 4: Voor als je op Ava Web with deelnemen (geen Ava account nodig), Neem deel door naar de Ava Naam te zoeken.

1. Ga naar Ava Web

2. Log in (niet vereist)

3. Geef de naam van de host in in het tekstveld achter de & en kies Join Room (zie hieronder)

👯‍♂️ Jouw gesprek vanaf je smartphone spiegelen op Ava Web

Wil je de ondertiteling vanaf jouw smartphone op Ava Web weergeven (spiegelen), gebruik dan de "Join Room" knop. (‼ Bonus: dit werkt ook in Ava Free en Ava Premium !)

1. Start een sessie Ava Web, Geef jouw Ava Naam in waar staat "Type Ava Name."

2. Geef op 🖥 Ava Web, jouw Ava Naam in waar staat "Type Ava Name."

3. Klik op "Join Room"

4. Lees de ondertiteling van Ava die naar jouw microfoon luistert.

💡 Noot: Dit is handig voor ondertiteling van één spreker bij social distancing. Je kunt jouw smartphone dicht bij de spreker plaatsen, of uitreiken zodat hij/zij tegen de smartphone kan spreken. Spreek richting de onderkant van de smartphone waar de microfoon zich bevindt.

☎ Ava Web gebruiken voor Conference Calls

Ava Web werkt met alle conferentietools!

📹 Gebruik je Zoom? Lees dan deze stap-voor-stap handleiding.

☎️ Gebruik je een andere conference call tool dan Zoom? Lees dan in dit stappenplan hoe je kunt inbellen (dial-in).

✍️ De Ava Scribe Service aanvragen in Ava Web

Wil je je ondertiteling een boost geven? Vraag dan de Ava Scribe Service aan in Ava Web voor 98% accuratesse. Lees hier hoe je dat doet.

⌨️ Het toetsenbord gebruiken om te antwoorden

Je kunt jouw antwoorden direct in Ava Web ingeven met de toetsenbord functionaliteit. Y

1. Zodra je een gesprek hebt gestart of eraan deelneemt, klik je op het toetsenbord icoon in de rechter bovenhoek van het scherm.

2. Je kunt nu jouw antwoord onderaan de pagina typen, net als bij iedere chat of messaging app. Toets enter ⏎ oof klik op het blauw > icon rechtsonder in het scherm.

✍️ Tekst wijzigen of verwijderen

In Ava Web kun je live correcties in het transcript aanbrengen. Dit doe je door op een woord te dubbelklikken en het juiste woord aan te geven of te deleten. Tik daarna op enter ⏎

⭐️ Andere Ava Web Functionaliteiten

Klik op het hamburgermenu (de drie lijnen ☰ ) in de linker bovenhoek van het scherm om de functionaliteiten te zien. (Lettergrootte, donker of licht modus, full-screen modus, transcript opslaan of taal veranderen).

Lees hier hoe je de ondertiteling rechtstreeks in Zoom kunt weergeven.