Meer mensen met 1 apparaat ondertitelen

Ava kan automatisch stemmen onderscheiden op één apparaat (iOS)

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Tot nu toe moest je om sprekers te onderscheiden, anderen vragen om deel te nemen aan jouw gesprek. Hoewel het zo simpel is als één druk op de knop, blijft het een drempel.

Ava introduceert sprekers identificatie op één mobiel apparaat. Op dit moment is de fuctionaliteit alleen nog in iOS beschikbaar.

Hiermee onderscheidt Ava automatisch als een volgende spreker gaat spreken. Jij kunt de spreker zelf een naam geven. Ava leert zo de stem te herkennen.

Nog even op aanvraag met premium captions

Om deze functie te optimaliseren, stellen we het nog niet voor iedereen beschikbaar. Voor nu werkt het met premium captions (beschikbaar in de betaalde abonnementen). Bovendien moeten we nog even handmatig deze functie aanzetten. Zo kunnen we deze functie gecontroleerd optimaliseren.

💡 Tip! Gebruik een tafelmicrofoon zoals deze zodat Ava de stemmen beter kan verstaan. Zet de microfoon in het midden van de tafel.

Hoe werkt het?

1) Open Ava op jouw smartphone of tablet

2) Zodra je gaat spreken, vraagt Ava of jij spreekt . Zo ja, dan geef je aan dat jij het bent, of anders geef je aan dat jij dit niet bent.

3) Als je aangeeft dat jij het niet bent, verschijnt een venstertje waarin je de naam kunt typen van de persoon die spreekt. Typ de naam in en klik op het vinkje (zie de afbeelding hieronder)

4) Als Lucia nu spreekt, zie je nu haar naam bij wat zij zegt. ✅

🗣️ 🗣️ 🗣️ Zijn er meer sprekers? Dan geef je per persoon een naam in.

Sprekers hernoemen

Als een gespreksblok aan de verkeerde persoon is toegewezen, tik je op het scherm tot je onderstaande opties krijgt. Daarna kun je het tekstblok toewijzen aan een andere spreker door op toewijzen te klikken. 🙌